Oplev Vadehavet


Tag på oplevelser med en af VADEHAVSCENTRETs naturvejledere og opdag den forunderlige natur og kulturhistorie der binder hele Danmarks største nationalpark sammen. Det meste af Nationalpark Vadehavet er og UNESCO Verdensarv og helt sikkert et besøg værd!

Booking:
Du kan booke en plads på en offentlig tur i vores turkalender.

Private ture:
Der er mulighed for at bestille en privat tur, hvis man tilmelder sig som gruppe.

Gruppeture:
Vi tilbyder et stort udvalg af gruppeture. Se alle mulighederne her.

Sea Explorer

Vi mødes på VADEHAVSCENTRET, hvor vi pakker vores grejtasker. Ekspeditionslederen viser vej til Vadehavet, hvor vi går på jagt efter de sære dyr i Vadehavets mudder og vand. Vi medbringer noget af fangsten til VADEHAVSCENTRET og undersøger dyrene helt vildt tæt på i stereolup. Kan du blive en vaskeægte SEA EXPLORER? 

Turen kan kun foretaget på fastlandet nær VADEHAVSCENTRET.

Vadehavstur

Med net og greb går vi på opdagelse i det lave vand og på den tørlagte havbund. Her finder vi forskellige muslinger, orme, krabber, rejer og småfisk. Vi smager på planter og får små fortællinger om livet i Vadehavet – Danmarks største Nationalpark.

Turen kan foregå på fastlandet nær VADEHAVSCENTRET eller på Mandø.

Vadehavsdyst

Skal fødselsdagen eller firmaudflugten være lidt anderledes i år? Så tag med en naturvejleder på Vadehavsdyst. Udstyret med greb, rejehov, teamånd og en god portion konkurrencementalitet, skal deltagerne holdvis dyste i kategorier som sandorme-gravning, reje-fangst, muslinge-ræs og meget mere. Naturvejlederen vil fungere som igangsætter, dommer og ikke mindst som formidler om netop Vadehavets natur, som danner baggrunden for Vadehavsdysten. 

Turen kan foregå på fastlandet nær VADEHAVSCENTRET eller på Mandø.

Trækvod

Trækvod

Er I en større gruppe, der har lyst til at prøve en interessant fiskemetode, så kan vi tilbyde jer at trække vod. Vha. samarbejde og rå muskelkraft trækker vi det store trawl gennem en tidevandsrende ved Mandø. Efter nogle hundrede meter er det tid til at se dagens fangst an - der er gode chancer for masser af rejer, og forskellige arter af fladfisk og krabber.

Turen kan kun foretages på Mandø.

Cykel- og vandreture

 

Nationalpark Vadehavet kan også opleves på vores spændende cykel- og vandreture.

Klik her for at læse mere om vores cykelture og vandresture.

VADEHAVSCENTRET - porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til VADEHAVET.


Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET
med på Instagram


Okholmvej 5 • Vester Vedsted • 6760 Ribe • DK • Tlf. 75 44 61 61 • CVR .: 24245861 • info@vadehavscentret.dk


Privatlivspolitik | Cookie indstillinger