Undervisningsforløb - biologi og naturgeografi


Ribe Katedralskole og VADEHAVSCENTRET har i samarbejde udviklet flere konkrete forslag til undervisningsforløb, der er skræddersyede til ungdomsuddannelser, foreløbigt indenfor fagene biologi og naturgeografi. Undervisningsforløbene indeholder en oversigt over de emner indenfor kernestof, supplerende stof og faglige mål, der berøres - både for stx, hf og htx. Du finder også forslag til øvelser, der kan bruges ved vadehavskysten samt en oversigt over relevant litteratur. Du kan finde undervisningsforløbene på www.emu.dk eller downloade dokumenterne (docx) ved at klikke herunder:

Vadehavet - Biologi

Vadehavet - Naturgeografi

Øvelserne i forløbene kan også anvendes, hvis du allerede har planlagt dit eget undervisningsforløb på forhånd, og der er flere forskellige temaer at vælge imellem.

VADEHAVSCENTRET gennemfører hvert år mange øvelser med ungdomsuddannelser. Øvelserne bygger på viden gennem oplevelser, og et besøg på VADEHAVSCENTRET kombineres ofte med en guidet rundvisning/introduktion i centrets udstilling, der tilpasses de forskellige temaer.

VADEHAVSCENTRET - porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til VADEHAVET.


Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET
med på Instagram


Okholmvej 5 • Vester Vedsted • 6760 Ribe • DK • Tlf. 75 44 61 61 • CVR .: 24245861 • info@vadehavscentret.dk


Privatlivspolitik | Cookie indstillinger