Cykelture


Sæson:
Hele året. Hvad man vil opleve vil dog variere med sæsonen.

Booking:
Du kan booke plads på en offentlig tur på vores turkalender.

Aflysning:
Vi forbeholder os retten til at aflyse turen indtil dagen inden afholdelse på grund af vejret.
Du kan aflyse 14 dage inden østersturen.

Private ture:
Der er mulighed for at bestille en privat tur, hvis man tilmelder sig som gruppe.

Cykler:
Vadehavscentret er indehaver af 25 cykler, som kan udlånes i forbindelse med turene. Der er også mulig at medbringe sin egne cykler.

 

Nedenfor er der tre forslag på nogle spændende oplevelser med cykel. Ved private ture vil turen også være muligt at skrædersyn turen.

Cykel og vadehavstur

Hop på cykel og tag med ned til en relavtiv ung del af Danmark, Råhede. Efter Rømødæmingen blev bygget, tog væksten om kraftigt til. På turen cykler vi fra Vadehavscentret og ned til Råhede, hvor vi går ud over havbunden og gennem nogle tidevandsrender, så vi kan opleve dette specielle landskab ordenligt. Vi kommer til at kigge på salttålende planter og livet i havbunden.

Cykelturen er ca. 5 km og vi vadehavsturen er ca. 4 km.

Mandø rundt på cykel

Tag med til Mandø, hvor ved udforsker øens natur og kulturhistorie fra sadlen. Mandøs spændende landskab gemmer på mange spændende historier og et væld af liv. Om sommerene er der massere af ynglefulge, mens foråret og efteråret byder på tusindvis af trækfugle. Når de gigantiske flokke af trækkende bramgæs letter på en gang kan det give et sug i maven. Det er et imponerende syn. Hvis tidevandet tillader det kan turen kombineres med en tur ud over havbunden.

Turen er ca. 10 km lang.

Grænselandet på cykel

Tag med ud i det gamle græseland og så en masse kultur og natur historier. Vi cykler langs diger og passerer nyskabte marskområder og klæggrave, hvor man kan være heldig at se forskellige vadefugle og ænder. Der er naturligvis indlagt små stop undervejs, så der er god tid til at opleve det gamle grænseland og høre de kulturhistoriske fortællinger, der gemmer sig i landskabet. 

Turen er ca. 17 km lang.

 

VADEHAVSCENTRET - porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til VADEHAVET.


Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET
med på Instagram


Okholmvej 5 • Vester Vedsted • 6760 Ribe • DK • Tlf. 75 44 61 61 • CVR .: 24245861 • info@vadehavscentret.dk