Smuk arkitektur

Dorte Mandrups design reflekterer det omkringliggende landskab. Sammen med materialevalget, tagrøret, som alluderer både til vadehavskulturens arkitekturhistorie, indgår de i en forbindelse, der skaber en behagelig atmosfære. Til det formål er der i alt brugt 25.000 bundter tagrør fra Limfjorden og Ringkøbing Fjord og 34 km robinie-lister.

Fra arkitektens side er der tænk på alt. Hvordan fremstår naturen om vinteren kontra om sommeren, hvordan kan gæstens problemer foregribes og hvordan inkluderer vi det bestående i det nye. Vores center blev udvidet til 2.800 m2 med udstillinger, møde- og formidlingsfaciliteter, butik og café. Vi er selvfølgelig stolte og Dorte Mandrup dybt taknemmelige for resultatet. Arkitekturen omtales fra tid til anden verdensarkitektur, og det er med rette. Dorte Mandrup og vores center er blevet kendt vidt omkring på baggrund af dette fabelagtige bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udover et prisvindende hus arrangerer VADEHAVSCENTRET også en masse aktiviteter for alle gruppetyper. Centrets biologer og naturvejlederer stå for meget af denne aktivitet. Hvert år tager de mange danske skoler på udflugt ud i Vadehavet for at oplevet den ekstraordinære natur, der i dag er Danmarks største nationalpark og UNESCO Verdensarv. Derudover arrangerer de også offentlige og private ture for turister, familier og erhverv.