Vi tager til Mandø for at opleve de skakternet marker af bramgæs

Visse dele af året er der flere tusinde bramgæs på Mandø. De færdes i store flokke, der kan gøre markerne skakternet. Når de letter ligner det kæmpe skyer hænger over Mandø. Flokken giver den enkelte bramgås tryghed, men der er stadig nogen der jager dem - Havørnen!

Havørnen leder efter den svageste i flokken, og når den jager gæs, så gør den det ved at flyve ind over flokken. Alle friske og raske gæs letter med et være spektakel og det får de lov til for havørnen er på udkig efter den svage gås der bliver alene tilbage på marken. Måske alle gæs er friske til en flyvetur og i det tilfælde flyver havørnen bare videre på udkig efter den næste fugleflok. Men er der en gås der bliver tilbage bliver det drabeligt!

Vi køre til Mandø og leder efter de store flokke af bramgæs. De kan stå forskellige steder på Mandø så det kan kræve nogle stop at finde dem. Når vi har fundet bramgæssene er det bare at vente. Måske bliver det dagen for den drabelige forestilling eller måske ikke, for som med alt andet natur, så er der ikke garanti for andet end, at man helt sikkert ikke oplever havørnens jagt, hvis man bliver der hjemme... Skulle vi ikke ramme den helt store dag er der helt sikkert andre spændene at kigge på og høre om når man er på tur med en naturvejleder i Nationalpark Vadehavet.

Vi mødes på Vadehavscentret, hvor naturvejlederen tager i mod jer og kort beskriver dagen. Her efter køre I i jeres egen bil efter naturvejlederen til Mandø. Vær opmærksom på at det kan være hårdt ved biler og køre turen til Mandø da der er vandpytter med saltvand på vejen. Naturvejlederen har styr på tidevandet så vi køre kun frem og tilbage når låningsvejen ikke er under vand. 

Efter turen er der mulighed for at opleve Vadehavscentrets udstilling "Trækfuglenes Vadehav".