Blanke Hans


Blanke Hans

En gratis teateroplevelse i det fri hvor du gennem lyd får mulighed for at opleve Vadehavet på en helt unik måde.

I fortællingen Blanke Hans møder vi Charlotte, som efter adskillige år er vendt tilbage til Vadehavet. Her vækkes minderne om en elsket morfar og livet på kanten – mellem flod og ebbe, mellem vade og marsk og mellem liv og død.

Charlotte tager lytteren med på en rejse tilbage til barndommen og med ind i Vadehavets særegne natur og kultur, hvor mennesket i århundreder har insisteret på at leve på trods af den evige trussel fra stormfloderne. Som marsklandmand havde Charlottes morfar en stor forståelse for naturen og dens luner, og på de mange gåture i landskabet fik Charlotte et tæt forhold til området. Blanke Hans er på én gang et rørende gensyn med Vadehavet, men også en fortælling som peger på den aktuelle klimadebat og dermed fremtidige udfordringer.

Turen starter ved Vadehavscentret og fører lytteren gennem skov og marsk, op på diget og helt ud på kanten mellem land og vand. Det eneste, du skal bruge, er en mobiltelefon, høretelefoner og appen Useeum for at få adgang til fortællingen. Lydvandringen kan downloades, når du er ved Vadehavscentret og opleves bedst i praktiske sko og tøj efter vejret.

  

Sådan gør du

  1. Download App’en Useeum.
  2. Stil dig foran Vadehavscentret og tag høretelefoner på.
  3. Åbn Useeum, vælg Det Åbne Lydteater.
  4. Download Blanke Hans.
  5. Sæt afspilningen i gang.

 

 

VADEHAVSCENTRET - porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til VADEHAVET.


Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET
med på Instagram


Okholmvej 5 • Vester Vedsted • 6760 Ribe • DK • Tlf. 75 44 61 61 • CVR .: 24245861 • info@vadehavscentret.dk


Privatlivspolitik | Cookie indstillinger