I fortællingen Blanke Hans møder vi Charlotte, som efter adskillige år er vendt tilbage til Vadehavet. Her vækkes minderne om en elsket morfar og livet på kanten – mellem flod og ebbe, mellem vade og marsk og mellem liv og død.

Charlotte tager lytteren med på en rejse tilbage til barndommen og med ind i Vadehavets særegne natur og kultur, hvor mennesket i århundreder har insisteret på at leve på trods af den evige trussel fra stormfloderne. Som marsklandmand havde Charlottes morfar en stor forståelse for naturen og dens luner, og på de mange gåture i landskabet fik Charlotte et tæt forhold til området. Blanke Hans er på én gang et rørende gensyn med Vadehavet, men også en fortælling som peger på den aktuelle klimadebat og dermed fremtidige udfordringer.

Turen starter ved Vadehavscentret og fører lytteren gennem skov og marsk, op på diget og helt ud på kanten mellem land og vand. Det eneste, du skal bruge, er en mobiltelefon, høretelefoner og appen Useeum for at få adgang til fortællingen. Lydvandringen kan downloades, når du er ved Vadehavscentret og opleves bedst i praktiske sko og tøj efter vejret.

Sådan gør du

  • Download App’en Useeum.
  • Stil dig foran Vadehavscentret og tag høretelefoner på.
  • Åbn Useeum, vælg Det Åbne Lydteater.
  • Download Blanke Hans.
  • Sæt afspilningen i gang.