På denne tur kører vi til det ørkenlignende Koresand og gør stop på vestsiden af det isolerede højsand midt ude i Vadehavet.

Turen varer ca. 4 timer i alt, og indebærer køretur i traktorbussen "Havørnen" fra Vadehavscentret til Mandø, og efter et kort stop på Mandø med mulighed for toiletbesøg, går turen videre til Koresand. På Koresand er det muligt at opleve en del af vestsiden til fods. Der er en naturvejleder med i traktorbussen, som fortæller undervejs. Når vi går ud af traktorbussen på Koresand, er der mulighed for at stille spørgsmål og få en snak. Naturvejlederen har udstyr med, så vi kan fange og undersøge dyrelivet derude. 

Vestkysten af Koresand er meget isoleret og ligger midt ude i ingenting - næste stop mod vest er England. Det er også her, der skyller en masse spændende ting ind fra Nordsøen. Hvis vinden har været rigtig, er der blandt andet mulighed for at finde rav. Andre dage må man "nøjes" med nogle af de mest fantastiske sneglehuse og muslingeskaller som Nordsøen kan præstere.

Turen til Koresand med traktorbussen "Havørnen" starter ved Vadehavscentret.