Konference og dagsmøder på Vadehavscentret


Se erhvervskatalog fra Meet & More

Tag din firmagruppe med til porten til UNESCO Verdensarv, Vadehavscentret, til dit næste firmaevent. Vadehavet er et af de over 200 steder, som er udnævnt til Verdensarv, og på samme tid er Vadehavet Danmarks største naturreservat og nationalpark. Uanset om det er foredrag, studietur, erhvervsmøde eller andet, så er vi det helt rigtige sted. Vi kan let håndtere store grupper på vores ture, da vi er fem faguddannede naturvejledere til at guide jeres gruppe. Vi skræddersyr jeres firmaevent, så der både er oplevelser og tid til fordybelse. Vi kan arrangere alt lige fra morgenmad til overnatning og alt det indimellem. Vi henviser til vores events for nogle mindeværdige oplevelser.

Bestiller du et arrangement hos os, er du sikret storslået og anderledes indhold. Uanset om det skal være en ekspedition, en mindre tur eller en rundvisning på Vadehavscentret. Vi kan bookes til om dagen, om aftenen eller i weekenden. Vi kan håndtere større såvel som mindre grupper, og vi forestiller os, oplevelserne vil behage enhver.

Vi har under alle omstændigheder mulighed for at sammensætte det program, som passer allerbedst til jeres organisation, ud af en lang række events. Alle vores biologer har stor erfaring med grupper, og vi har den UNESCO klassificerede verdensarv lige uden for døren. Vi ligger i Danmarks absolutte største naturreservat og landets største Nationalpark.

Vadehavscentret af Adam Mørk

Foto: Vadehavscentret af Adam Mørk

Faciliteter

På Vadehavscentret har vi flotte, lyse lokaler til foredrag, møder og andre firmaarrangementer. Vi har fire forskellige lokaler, hvor man kan holde sideløbende arrangementer. Vores største lokale kan rumme 100 personer i foredragssammenhæng og omkring 80 personer, hvis man vil sidde omkring borde. Alle lokalerne er udstyret med projektorer eller smartboard og 100 megabit bredbånd. Alt dette er omgivet af den prisbelønnede arkitektur og vores prisbelønnede udstilling. Og lige uden for døren er den smukke natur. Uanset om det er på de omkringliggende naturstier eller i vores tundrahave, kan man her samle tankerne og få luft til hjernen i pausen. Når man booker events hos os, får man samtidigt adgang til vores prisvindende udstilling.

Events

Blandt de ting, der unikt ved de vi kan tilbyde, er vores events. Vores særligt kompetente og faguddannede naturvejledere tager jer ved hånden, og guider jer gennem vores skønne naturskat, Vadehavet. Vi sørger for de mindeværdige oplevelser. Og vi har mange niveauer for oplevelser, alt fra den rolige gåtur i naturen til fugledissektion, som kan sætte selv de hårdføre på prøve. Vi organiserer alle former for Vadehavsevents, du kan se en liste over nogle af turene her:

 

Sort sol tur – Vores sort sol tur foregår i Ribemarsken, hvor der er mulighed for at se dette fænomenale naturfænomen. Her tager vores naturvejledere jer med ud til overnatningspladsen, hvor stærene forhåbentligt vil opføre deres dans for os. Naturvejlederne har i hele sort sol sæsonen overblik over stærenes gøren og laden, særligt hvor de befinder sig på den pågældende aften.

Varighed: Min. 2 timer

Maks. antal pr. naturvejleder: 60

Pris: fra 75 kr./pers. (min. fra 3000 kr.)

 

Sælsafari – Vi arrangerer i perioder sælsafari, hvor I kan komme tæt på de vilde sæler. Dette kan gøres som en vandretur ud til en af sælernes rastepladser eller til Koresand med Mandø Kro og Traktorbusser.

Varighed: Min. 4 timer

Maks. antal pr. naturvejleder: 70

Pris: Fra 195 kr. per person (min. 2600 kr.) + transport til Mandø

 

Østerssafari – I vinterperioden er der mulighed for at komme på østerssafari. Her tager vi på vaden og samler østers. Det er en meget flot tur og en god oplevelse for alle. På denne tur kommer man typisk tre til fire kilometer ud i Vadehavet, hvor Vadehavet omslutter én i alle retninger. Det er en skøn naturoplevelse, hvor man kan tage denne vadehavsdelikatesse med sig tilbage til frokost eller aftensmad. Vi kan kombinere denne tur med Vadehavsmad, hvor man kan få chancen for at tilberede sine østers i selskab af sine kollegaer og personalet fra Vadehavscentret, som helt sikkert har tilberedningsforslag til enhver smag.

Varighed: 4 – 5 timer (Min. 4 timer)

Maks. antal pr. naturvejleder: 55

Pris: Fra 295 kr. per person (min. 4400 kr.)

 

Foredrag – Hvis I skal holde foredrag, skal det selvfølgelig foregå på jeres præmisser. Vi stiller lokale og faciliteter til rådighed, og så er det ellers op til jer.

Alternativt til jeres interne foredrag er der også mulighed for et foredrag om Vadehavsrelaterede emner. Blandt vores medarbejdere har vi fem faguddannede biologer, som alle er velbevandrede i Vadehavet, og alle har flere års erfaring med formidling af dette. Så hvis I vil vide noget om vores økosystem, fødekæderne eller andet, er I velkomne til at booke et foredrag med en af vores biologer.

 

Rundvisning – Få en rundvisning i Vadehavscentrets udstilling, Trækfuglenes Vadehav, med én af vores naturvejledere. Rundvisningen giver jer et ekstraordinært indblik i vores udstilling, da alle vores naturvejledere er meget godt inde i stoffet. Her formidler de om trækfuglenes vadehav, hvilket giver et godt overblik over det fantastiske naturområde.

 

Vadehavsdyst – På vadehavsdysten tester vi jeres holdegenskaber. Vi konkurrerer på præmisser, I aldrig havde forestillet jer. Og holdånd og vindermentalitet står høj på listen over succeskriterier. Denne udfordring er den perfekte løsning til et teambuilding event, der får alle op af sæderne og aktiveret både hænder og hjerne.

Vi kunne lave en lang liste over ting, som vi udfordrer jer i. Men vi synes, det er sjovere for alle, at disse aktiviteter først bliver offentliggjort på vaden. Vi er ikke bange for, I smugtræner, men da Vadehavet og vejret er omskifteligt, udvælger vi de mest passende aktiviteter på dagen. Og vi har et stort katalog af sjove, spændende og udfordrende opgaver, I kan løse i fællesskab.

Vadehavsdysten er anbefalingsværdig for ethvert team, der vil lære hinanden bedre at kende.

Varighed: 2 – 3 timer (min. 2)

Maks. antal pr. naturvejleder: 40

Pris: 2600 kr.

 

Mandøtur – Også kendt som vandretur fra Mandø. En mulig udgave af denne tur er, vi kører i traktorbus til Mandø fra fastlandet, tager eventuelt på Mandø Kro for at drikke kaffe eller spise frokost, for derefter at tage tilbage til fastlandet over havbunden til fods. Dette er en meget unik vadehavsoplevelse, som vi ville fraråde at tage på egen hånd, da det kunne få katastrofale følger at blive fanget af tidevandet mellem Mandø og fastlandet. Der er ufattelige kræfter på spil, når mange hundrede millioner kubikmeter vand oversvømmer et område.

Varighed: Min. 3 timer.

Maks. antal pr. naturvejleder: 40

Pris: 2600 kr. + transport til/fra Mandø

 

Vadehavstur – Vi har også mulighed for at tage på vandretur i vadehavsområdet. Her er der mange muligheder for, hvor turen kan gå hen. Vi kan tage til en række fascinerende steder i og omkring Vadehavet. Vi kan lægge denne tur forbi nogle meget unikke steder som Råhede Vade som er et særdeles opsigtsvækkende og unikt naturområde. På en tur som denne er der rig mulighed for at lære hinanden langt bedre at kende. Denne tur giver fremragende mulighed for en uforlignelig walk & talk.

Varighed: 1,5 – 3 timer (min. 1,5 timer)

Maks. antal pr. naturvejleder: 40

Pris: 2600 kr. + evt. transport til/fra Mandø

 

Vadehavsmad – Dette event er en kombination af to aktiviteter. Første aktivitet er en tur på vaden, hvor vi samler vores mad. Anden del af dette event er selve tilberedningen. Her har vi indkøbt de essentielle ting til tilberedningen så som olie, salt og meget andet. I anden del er det, såvel som i første del, op til jer, hvor meget I vil gøre ud af det – for der er mange muligheder og få begrænsninger. Alt efter sæsonen kan vi tilberede østers, muslinger, tangchips, bålbrød med blæretang, krabber, stegte rejer, syltet tang, pesto af diverse planter eller stegte snegle. Men det er kun den mad, som I selv har samlet og tilberedt. Alternativt kan vi få en ekstern kok ind til tilberedningen af bålmaden, og i så fald kan det udgøre et rigtigt måltid, da kokken selv står for indkøb af råvarer. For nærmere information om ekstern kok – spørg personalet. Bålpladsen ligger lige ved siden af centret.

Varighed: 3 – 4 timer (min. 3 timer)

Maks. antal pr. naturvejleder: 30 ved bålpladsen

Pris: 3300 kr.

 

Uanset hvilke ture I vælger, er det oplevelser for livet, der huskes og bringer folk sammen. Og vi garanterer, at vi i samarbejde med jer kan vælge det helt rigtige tidspunkt i overensstemmelse med naturen, vejret og tidevandet, som sætter de ultimative rammer.

Eksempler på pakkeløsninger

Her opstiller vi et par eksempler på, hvordan en tur kunne se ud, med udgangspunkt i, hvad vi tidligere har oplevet, at grupper har forespurgt og haft glæde af. Men husk endeligt på, at hos os har du mulighed for at skræddersy dit firmaarrangement, så det passer til netop jeres behov.

 

Møde + entré:

Møde kombineret med udstillingen, Trækfuglenes Vadehav.

 

Møde + Rundvisning:

Velkomst og morgenmad på centret efterfulgt af møde.

Rundvisning i vores udstilling.

Frokost.

 

Møde + Naturvejledning:

Velkomst og morgenmad på centret efterfulgt af møde.

Naturvejledning

Frokost.

 

Personaledag:

Velkomst og morgenmad på centret efterfulgt af møde.

Rundvisning i vores udstilling.

Frokost.

Vadehavsdyst.

Foredrag i vores konferencelokale.

Og Snapsetur til at runde dagen af med.

 

Personaledag 2:

Velkomst og frokost efterfulgt af møde.

Rundvisning i vores udstilling.

Vadehavsdyst.

Foredrag i vores konferencelokale.

Og sort sol til aften med madpakker fra Vadehavscentret.

 

Vi har også mulighed for at arrangere overnatning på Danmarks ældste hotel, og I kan opleve begivenhedsrige fortællinger på de guidede ture i Ribe eller få en rundvisning i Danmarks eneste fem-skibede kirke – Ribe Domkirke. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

Ring på 75446161 og få en snak med os, så står Vadehavscentret for planlægningen af jeres arrangementet, vi tilrettelægger en eller flere dage efter jeres behov.

VADEHAVSCENTRET - porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til VADEHAVET.


Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET
med på Instagram


Okholmvej 5 • Vester Vedsted • 6760 Ribe • DK • Tlf. 75 44 61 61 • CVR .: 24245861 • info@vadehavscentret.dk


Privatlivspolitik | Cookie indstillinger