Fugleture


Sæson:
Sæsonen spænder sig over april-juni og august-oktober.

Booking:
Du kan booke en plads til en af vores fugleture på turkalender.

Aflysning:
Vi forbeholder os retten til at aflyse turen indtil dagen inden afholdelse på grund af vejret.
Du kan aflyse 14 dage inden turen.

Private ture:
Der er mulighed for at bestille en privat tur, hvis man tilmelder sig som gruppe.

Op til 15 mio. trækfugle

Trækfuglene ankommer i foråret og efteråret som globale verdensborgere til Nationalpark Vadehavet. Der tankes op i Vadehavets kæmpemæssige spiserestaurant på rejsen mellem ynglepladserne i nord og overvintringspladserne i syd. Der er start og landing hvert sekund, og når højvandet oversvømmer restauranten, samles trækfuglene i kæmpe flokke - et sceneri, der med rette kan kaldes Danmarks største naturfænomen! 

Oplev de store flokke, når VADEHAVSCENTRET inviterer på trækfugletur midt i Nationalpark Vadehavet. Vi ser næsten altid havørn og hvis vi er heldige kommer der også en skestork forbi. Andre dage får vi lov at opleve fænomenet sort sol, hvilket er vadefuglenes udgave af stærenes sort sol. Vi kører i egne biler og besøger nogle af Vadehavets bedste fuglelokaliteter. Vi medbringer teleskoper så vi kan komme ”tæt på” fuglene.

Vores fugleture kan finde sted på fastlandet og Mandø.

Rige muligheder

I Nationalpark Vadehavet er der rige muligheder for at opleve trækfuglene og standfuglene med en af Vadehavscentret guider. Disse ture kan arrangeres som privat ture og gennem vores offentlige ture

Vores offentlige ture hedder blandt andet:
- Dansende Brushøns
- Sort Sol
- Natravnetur
- Ugler og Tudser
- Havørne-tur
- Mandøs Fugleliv

Sort Sol 

VADEHAVSCENTRET arrangerer også Sort Sol ture om efteråret. Læs mere her.

VADEHAVSCENTRET - porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til VADEHAVET.


Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET
med på Instagram


Okholmvej 5 • Vester Vedsted • 6760 Ribe • DK • Tlf. 75 44 61 61 • CVR .: 24245861 • info@vadehavscentret.dk


Privatlivspolitik | Cookie indstillinger