Vadehavsfortællinger


 

Kulturrummet "Vadehavsfortællinger" fuldender VADEHAVSCENTRETS udstillinger. I udstillingen kan man gå på opdagelse i et sceneri af genstande, der alle har været en del af Vadehavsbefolkningens historie. Fx. blev den første bebyggelse på Okholm påbegyndt år 602 efter Kristus, 100 år før Ribe blev anlagt.

I „Vadehavsfortællinger“ bestemmer du, hvor meget du vil vide. På udstillingens skriveborde kan man surfe rundt i viden og fortællinger om en befolkning, der bor i det havskabte land, marsken. Væggenes og loftets animationer vil levendegøre nogle af Vadehavets og marskens store historier:

Frisernes indvandring som datidens klimaflygtninge og handelsfolk. Marskbefolkningens jagt på hvaler i ishavet. De store udskibninger af okser til Europa. Pirateri og sejlads på verdenshavene. Den første bosætning. Frisernes gårde, varfter og diger. Havdigerog fremtidens klimadiger. Hverdagsliv og udviklingen af turismen fra begyndelsen til i dag. Jagt, fiskeri og marsklandbruget. Oprettelsen af Nationalpark Vadehavet og klassificeringen til UNESCO Verdensarv.

 

Rundvisning Vadehavscentret

VADEHAVSCENTRET - porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til VADEHAVET.


Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Læs mere

VADEHAVSCENTRET
med på Instagram


Okholmvej 5 • Vester Vedsted • 6760 Ribe • DK • Tlf. 75 44 61 61 • CVR .: 24245861 • info@vadehavscentret.dk


Privatlivspolitik | Cookie indstillinger